Prvo kar želim povedati je, da se vsi podjetniki v nekem trenutku znajdemo na tej točki. Tudi sama sem se pred kratkim soočila z preobremenjenostjo, izgubo fokusa in izgubo motivacije do dela …

Vzponi in padci so neke vrste stalnica v podjetništvu, s tem se verjetno kar vsi strinjamo. Enkrat se počutimo navdihnjeno in drugič nemotivirano. 

Vprašajte se, zakaj se počutite nemotivirno. Kaj je tisto pri vašem delu, s čimer se ne želite soočiti? Imate morda preveč odprtih nalog? Se naloge, za katere imate občutek, da jih morate opraviti, iz dneva v dan le množijo, vi pa izgubljate fokus in postajate iz dneva v dan manj motivirani?

Nasvet, kateremu sledim tudi sama: Naredite seznam 

Na list papirja napišite vsako nalogo, za katero mislite, da jo morate opraviti danes. S tem, ko boste naloge napisali na list papirja, se bo sprostila vaša energija in občutek napetosti bo popustil. Potem stopite korak nazaj in poglejte kako dolg je vaš seznam.

In nato …

Prečrtajte 90% vsega, kar ste napisali na seznam. 

Naredite le tisto, kar je trenutno najbolj pomembno za vas in za vaš posel. Najbolj pomembna naloga, katero izberete, naj bo vaš edini fokus. Tako se boste znebili občutka preobremenjenosti, stresa in nemotiviranosti. Preverjeno deluje!

Ko v poslu čutimo preobremenjenost, pomanjkanje navdiha in fokusa, je to zaradi tega, ker imamo preveč odprtih nalog naenkrat, za katere mislimo, da jih moramo opraviti vse naenkrat. Preveč odprtih nalog naenkrat plačamo z občutkom preobremenjenosti, pomanjkanjem navdiha, izgubo strasti, kar vodi v izgorelost.

Povzetek:

Naredite seznam nalog, fokusirajte se le na tisto, ki je trenutno najbolj pomembna za vas in rast vašega podjetja. Ostale naloge preložite v nadaljne dni oz, najdite osebo, ki bo naloge, zaradi katerih vi izgubljate fokus, za vas opravila hitreje, kot bi to storili sami.

Ponovite …

Preizkustite tudi vi. Preverjeno deluje!

Leave a Reply

Close Menu


Svoje mesto na delavnici zasedete s prijavo spodaj

V polji vpišite svoje ime in vaš najboljši E-mail naslov.


Svoje mesto na delavnici zasedete s prijavo spodaj

V polji vpišite svoje ime in vaš najboljši E-mail naslov.

Kam naj ti pošljem brezplačni vodič?

V polji spodaj vpiši svoj najboljši Email naslov in svoje ime.